Omelett- och ansjovisrulle med lax

6 röster
20 min
4
Omelett- och ansjovisrulle med lax
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Omelettrulle med ansjovis, dillfärskost och rökt lax är en trevlig liten rätt som passar fint på buffén.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

Omelett- och ansjovisrulle

  • 2 ägg
  • 1 msk grädde
  • 2 skarpsills-ansjovisfiléer (mosade med en gaffel)
  • 1 msk lite dill (grovhackad)

Dillfärskost

  • 0,5 dl färskost
  • en handfull dill (grovhackad)
  • 4 skivor kallröktlax
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Omelett
    Blanda ihop ägg och grädde och tillsätt en nypa salt.
  2. Stek en tunn omelett på svag värme i en teflonpanna (bara på en sida). När äggen i omeletten helt stannat stjälp upp på skärbräda.
  3. Dillfärskost
    Mosa ihop ansjovis och dill, bred ut detta på omeletten och rulla ihop till en rulle.
  4. Rulle
    Skär rullen i tjocka skivor.
  5. Blanda färskost, peppar och dill.
  6. Klicka ut färskosten på omelettskivorna.
  7. Sansa ut fyra rundlar av laxskivorna och lägg dem ovanpå färskosten.
  8. Servera.
8 november 2011
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept