100 g tonfiskfilé (eller annan färsk fisk MSC, ASC eller KRAV-märkt)
1 tsk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 msk gräslök, finhackad
L’oeuf dans L’oeuf à L’oeuf
30 g kaviar
Chawanmushi (valfria ingredienser)
salladslök
räkor
svamp
färskpotatis
Gör så här
Äggstanning
Ta av toppen på äggen med en äggtoppare eller en vass kniv, töm äggen i en bunke. Får du med lite skalrester så gör det inget, det ska silas ändå.
Lägg äggskalen i en bunke och häll på kokande vatten, låt stå 10 minuter.
Vispa äggen försiktigt med gaffel, eller chopsticks, det ska inte i för mycket luft.
Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop. Ta bort eventuellt skum som bildats med en sked och sedan sila blandningen till en kanna.
Tonfisktartar
Skär fisken i mycket små kuber, tillsätt soja och sesamolja. Låt fisken marineras ca 10 minuter.
L’oeuf dans L’oeuf à L’oeuf
Koka upp en liten kastrull med vatten och låt det sjuda.
Torka försiktigt ur äggskalen, fyll dem till hälften med äggblandningen (spara överbliven äggblandning till Chawanmushin) och ställ dem i det sjudande vattnet. Sjud tills äggblandningen precis stelnat (ca 20 minuter).
Ställ äggen i en äggkopp och fyll på med fisktartar och sedan ett tunt lager kaviar på toppen.
Chawanmushi
Häll upp överbliven äggblandning från tilltugget i portionsskålar, lägg i valfria ingredienser.
Ånga skålarna i 20 minuter tills innehållet stannat. Avnjut rätten ljummen.