Äggröra med stekta kantareller

Stefano_Catenacci_recept

Äggröra med stekta kantareller

8 ingredienser

En krämig omelett piffad med skogens guld, kantareller.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 150 g kantareller, ansade
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 2 msk rapsolja
  • 2 små shalottenlökar skalade och finhackade
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Knäck äggen i en skål.
  2. Blanda i grädde, 2 nypor salt och lite peppar i skålen.
  3. Stek kantarellerna gyllenbruna i oljan, tillsätt därefter löken och 50g smör. Stek ytterligare i 2 min och smaka av med salt och peppar.
  4. Värm en teflonpanna, lägg i resten av smöret och äggstanningen.
  5. Rör om med en träslev eller en slickepott tills äggröran känns klar, men inte torr.
  6. Lägg upp äggröran och servera med kantarellerna.