Äggröra med stekta kantareller

3 röster

En krämig omelett piffad med skogens guld, kantareller.

Visa mer

Du behöver

  • 8 ägg
  • 150 g kantareller, ansade
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 2 msk rapsolja
  • 2 små shalottenlökar skalade och finhackade
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Knäck äggen i en skål.
  2. Blanda i grädde, 2 nypor salt och lite peppar i skålen.
  3. Stek kantarellerna gyllenbruna i oljan, tillsätt därefter löken och 50g smör. Stek ytterligare i 2 min och smaka av med salt och peppar.
  4. Värm en teflonpanna, lägg i resten av smöret och äggstanningen.
  5. Rör om med en träslev eller en slickepott tills äggröran känns klar, men inte torr.
  6. Lägg upp äggröran och servera med kantarellerna.
16 augusti 2015
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept