Äggröra med mangold och sesam

20 m
4

En krämig äggröra med ost, stekt mangold, rostade sesam- och fänkålsfrön och fänkålsdill. Perfekt äggröra att lyxa till frukosten eller brunchen med.

29 juli 2017
20 m
4

Du behöver

  • 2 msk sesamfrö, gärna blandade färger
  • 1 tsk fänkålsfrö
  • 6 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk smör
  • 4 msk riven ost
  • 100 g mangoldblad, gärna blandade färger
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl fänkålsdill (alternativt dill och koriander)

Gör så här

  1. Rosta sesam och fänkålsfrö i en het panna. Mortla grovt.
  2. Vispa ihop ägg med grädde. Bryn smör i en panna och häll ned äggsmeten. Sänk värmen och rör runt då och då till en ”grov” äggröra, den ska inte bli finfördelad utan fortfarande ha stora flagor av ägg.
  3. Blanda i ost när röran är krämig och färdig,
  4. Stek mangolden tillsammans med olja och en skvätt vatten i pannan. Salta.
  5. Servera äggröran med mangold och strö över sesam och fänkål. Toppa med en massa fänkålsdill.
Kommentera receptet

Fler goda recept