Äggröra med cheddarost och ansjovissallad

0 röster
30 m

En krämig äggröra smaksatt med cheddar, serveras med en sallad på mandelpotatis, lök, citron, dill och ansjovis. Fyll upp äggskal med äggröran och salladen - det perfekta tilltugget i påsk!

Visa mer
30 m

Du behöver

  • 2 mandelpotatisar
  • 1 liten rödlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron, skal och saft
  • 1 knippe gräslök
  • 10 ansjovisfiléer, liten burk
  • 4 ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 dl lagrad cheddar, riven
  • salt och vitpeppar
  • dill, till garnering

Gör så här

  1. Tärna potatisen i små små kuber och hacka rödlöken fint. Stek det i olivolja, så det tar lite färg. Låt svalna.
  2. Riv skalet från 0,5 citron över och pressa i saften.
  3. Finhacka gräslöken, spara några långa strån till dekoration.
  4. Skär ansjovisen grovt och vänd ner den och gräslöken i potatissalladen.
  5. Dela äggen snyggt och spara skalen för att använda som servering. Skölj skalen och knäck ner innehållet i en bunke.
  6. Blanda äggen med grädde och ost och rör sakta på låg värme i en panna tills det börja kräma sig. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  7. Fördela äggröran i skalen, lägg resten i en skål. Toppa med ansjovisen- och potatissalladen. Garnera med dill och gräslöken.
3 april 2018
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept