Äggröra med avokado och grön drink

Äggröra med avokado och grön drink
Foto: Bianca Brandon-Cox
Kristina Andersson
Kristina Andersson

Äggröra med avokado och grön drink

Av: Kristina Andersson

Från: Biggest loser

8 ingredienser

15 m

En riktig dunderfrukost eller bra mellanmål. Krämig äggröra och grön drink på mango, spenat och ingefära.

Recept från boken ”Bli blodsockersmart” av Kristina Andersson.

Tips! En grön drink kan egentligen innehålla vad som helst. Blanda ner grönsaker, frukter och kryddor efter fantasi. En blå, gul, röd eller lila drink är precis lika nyttig. /Kristina

Ingredienser

portioner portion
  • 2 ägg
  • 0,5 avokado
  • salt
  • peppar

Grön drink

  • ca 100 g fryst mango
  • ca 40 g babyspenat
  • ca 2 tsk färsk ingefära, riven
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Vispa upp äggen lite lätt med en nypa salt och peppar och stek på låg värme under omrörning.
  2. Lägg fryst mango i mixern och fyll på med varmt vatten så att det täcker mangon. Mixa mangon tillsammans med spenat, ingefära och chiliflakes. Späd eventuellt med mer vatten om du vill ha lösare konsistens.
  3. Skiva upp avokadon och servera tillsammans med äggröran.