Äggoströra med bärkompott

koket.se
Äggoströra med bärkompott
Foto: August Sandström & Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Äggoströra med bärkompott

12 ingredienser

1 h + 12 h

Fantastisk god liten rätt med gräddig äggost  och fräsch bärkompott.

Se Ernst Kirchsteiger laga receptet

logo

Ingredienser

Äggoströra

  • 5 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 tsk ättika
  • 2 l standardmjölk
  • 3 msk strösocker

Bärkompott

  • 2 apelsiner
  • frysta hallon
  • semi-torkade blåbär
  • honung
  • kardemumma
  • pistagenötter, till garnering

Gör så här

Äggoströra

  1. Knäck äggen i en tjockbottnad kastrull. Blanda i grädden och mjölken med vaniljpulver. Tillsätt ättika och rör runt.
  2. Värm på svag värme i ca 30-40 minuter tills blandningen spricker och klumpar sig.
  3. Häll upp i silduk i ett durkslag och varva med socker.
  4. Låt rinna av över natten.

Bärkompott

  1. Skala och filea en apelsin, pressa ut apelsinsaften ur den andra. Blanda med hallon och blåbär, smaka av med honung och kardemumma.
  2. Lägg upp äggoströran i skål och servera med fruktkompotten och pistagenötter.