Ägg och ansjovispastej

Ägg och ansjovispastej
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ägg och ansjovispastej

9 ingredienser

Ägg och ansjovis – en klassiker. Denna pastej smakar lika gott på smörgåsbordet som till en nattsmörgås. God både varm och kall.

Ingredienser

portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 1 förp ansjovisfilé [125 g]
  • 5 ägg
  • 4 dl mjölk, kokande
  • 1 msk vetemjöl
  • gräslök, hackad
  • salt
  • svartpeppar
  • Ugn: 200°

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra en avlång bakform ca 1 1/2 l.
  2. Stek löken mjuk men inte brynt. Lägg den i botten av formen. Lägg hackad ansjovis över.
  3. Vispa ihop ägg, salt, peppar och mjöl. Vispa ned mjölken. Rör ned ett par msk hackad gräslök och slå smeten i formen.
  4. Ställ formen i vattenbad, täck med folie och stick några lufthål. Grädda ca 30 min. Vänd upp på fat, garnera med gräslök.