Ägg Niçoise

Ägg Niçoise
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ägg Niçoise

12 ingredienser

En rätt med Niçoise i namnet får alltid extra smak av svarta oliver. Men välj de med kärna, de smakar så mycket mer än de urkärnade.

Ingredienser

portioner
  • 5-6 ägg, kokta
  • 1 förp sardellfilé
  • 10 svarta oliver

Sås:

  • 0,75 dl majonnäs
  • 0,75 dl crème fraîche
  • 1 dl spenat, hackad
  • 0,5 knippe persilja, hackad
  • 3 msk gräslök
  • 1 tsk dragon, smulad
  • 1 tsk körvel, smulad
  • ev vitlök
  • salt

Gör så här

  1. Dela äggen i halvor, lägg dem med snittytan ned på fat.
  2. Värm spenaten med det kryddgröna. Låt rinna av i sil och kallna.
  3. Blanda majonnäs och crème fraîche, vänd ned spenatröran. Smaka ev. av med lite pressad vitlök och salt. Slå såsen över äggen, garnera med oliver och sardeller.