Ägg Niçoise med syrlig sås

Ägg Niçoise med syrlig sås
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ägg Niçoise med syrlig sås

10 ingredienser

En grön majonnässås med salta sardeller och oliver är så franskt det kan bli. Byt ut hälften av majonnäsen till gräddfil för syrligare smak.

Ingredienser

portioner
  • 5-6 ägg, kokta, skalade
  • 1 förp sardellfilé
  • 10 svarta oliver
  • vitlök (efter smak)

Sås:

  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 dl persilja, hackad
  • 3 msk gräslök
  • 1 tsk dragon, smulad
  • 1 tsk körvel
  • 1 dl spenat, avrunnen, hackad

Gör så här

  1. Dela äggen, som ej får vara löskokta, i halvor och lägg dem med snittytan ned i ett fat.
  2. Smörfräs spenaten.
  3. Blanda det gröna med majonnäsen. Vill du ha vitlökssmak kan skålen först gnidas med en vitlöksklyfta. Slå såsen över äggen och garnera med sardeller och oliver.