Ädelostkotletter på bädd av ugnsbakad svamp

Ädelostkotletter på bädd av ugnsbakad svamp
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ädelostkotletter på bädd av ugnsbakad svamp

8 ingredienser

Om du vill laga den här rätten i en gjutjärnspanna, använd då en som har ett handtag som tål ugnsvärme. Till den här rätten passar det bra att servera kokt färsk pasta.

Ingredienser

portioner
  • 4 rejäla fläskkotletter med ben
  • 4 portabellosvampar
  • 4 klyftor vitlök
  • smör, att steka i
  • 2 schalottenlökar
  • 140 g ädelost
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skala vitlöksklyftorna och dela dem, skala och hacka schalottenlöken. Torka av kotletterna och gnid in dem ordentligt med ituskurna vitlöksklyftor, skär snitt i fettranden så att kotletterna inte skålar sig när de ska brynas. Bryn kotletterna i smör.
  2. Ta av svampfötterna från portabellan och lägg hattarna i en smord, ugnssäker form. Lägg på de brynta kotletterna och krydda med salt och peppar. Lägg 1 tsk hackad schalottenlök på var och en av kotletterna och smula osten över.
  3. Baka i ugnen i 15 minuter eller tills osten smält och svampen är mjuk rakt igenom.