Tag den rumstempererade gräddädelosten och rör ut den med grädden så att den blir bredbar. Bred blandningen över den tunnskivade kalkonfilén och vik sedan den dubbel.
Vänd sedan den tunnskivade kalkonfilén i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i panko. Ställ dem i kylen tills det är dags att steka dem.
Tag ut köttet ur kylen och stek det gyllenbrunt i rikligt med smör och rasolja. Servera genast.
Hasselbackspotatis
Värm ugnen till 225 grader.
Skala potatisen och skiva den i tunna skivor, så att de håller ihop i botten. Lägg potatisen i en ugnsform med skårorna uppåt.
Hyvla smöret med en osthyvel. Lägg en skiva smör på varje potatis. Krydda med salt och peppar. Toppa med ströbröd.
Baka i ugnen tills potatisen känns mjuk och har fått fin färg. Ös potatisen då och då under tillagningen.
Blåbärssås
Blanda rödvin, blåbärssylt, balsamvinäger, buljongtärning och svartpeppar i en kastrull. Koka ner till hälften av mängden.
Stäng av värmen på spisen och rör sedan ner smöret. Smaka av med salt och peppar.