Ädelostfylld kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

Ädelostfylld kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås
Foto: Ingelsta kalkon

Ädelostfylld kalkonfilé med hasselbackspotatis och blåbärssås

21 ingredienser

60 m

Överraska med en blåbärssås! Såsen tillsammans med den krämig gräddädelosten bjuder på en spännande smakresa.

Ingelsta Kalkon tunnskivad kalkonfilé

Tunnskivad kalkonfilé från Ingelsta - ett fint magert kött

Ingredienser

portioner

Tunnskivad kalkonfilé

  • ca 480 g Ingelsta tunnskivad kalkonfilé
  • 140 g gräddädelost
  • 0,5 dl grädde
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • salt
  • peppar
  • smör, till stekning
  • rapsolja, till stekning

Hasselbackspotatis

  • 8 potatisar
  • 125 g smör
  • 1 msk ströbröd
  • salt
  • peppar

Blåbärssås

  • 2,5 dl rött vin
  • 2 dl blåbärssylt
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 buljongtärning
  • 250 g smör
  • 150 g blåbär, stora

Gör så här

Tunnskivad kalkonfile

  1. Tag den rumstempererade gräddädelosten och rör ut den med grädden så att den blir bredbar. Bred blandningen över den tunnskivade kalkonfilén och vik sedan den dubbel.
  2. Vänd sedan den tunnskivade kalkonfilén i vetemjöl, sedan i ägg och till sist i panko. Ställ dem i kylen tills det är dags att steka dem.
  3. Tag ut köttet ur kylen och stek det gyllenbrunt i rikligt med smör och rasolja. Servera genast.

Hasselbackspotatis

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Skala potatisen och skiva den i tunna skivor, så att de håller ihop i botten. Lägg potatisen i en ugnsform med skårorna uppåt.
  3. Hyvla smöret med en osthyvel. Lägg en skiva smör på varje potatis. Krydda med salt och peppar. Toppa med ströbröd.
  4. Baka i ugnen tills potatisen känns mjuk och har fått fin färg. Ös potatisen då och då under tillagningen.

Blåbärssås

  1. Blanda rödvin, blåbärssylt, balsamvinäger, buljongtärning och svartpeppar i en kastrull. Koka ner till hälften av mängden.
  2. Stäng av värmen på spisen och rör sedan ner smöret. Smaka av med salt och peppar.