Leilas chocolate cupcakes

Leilas chocolate cupcakes
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Leilas chocolate cupcakes

Av: Leila Lindholm

Från: A piece of cake

18 ingredienser

30 min

Baka Leilas underbara chocolate cupcakes med chokladfrosting! 

1 sats blir 12 stycken cupcakes

Ingredienser

portioner cupcakes

Chocolate cupcakes

  • 3 ägg (ekologiska)
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kaffe, kallt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 msk kakao (av god kvalitet)
  • 0,5 krm salt
  • 100 g mörk choklad 70 % (hög kvalitet)

Chocolate frosting

  • 60 g smör, mjukt
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kakao (av god kvalitet)
  • 100 g Philadelphia
  • 1 msk varmt kaffe
  • strössel, till garnering (eller blommor)

Gör så här

Chocolate cupcakes

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smör, häll i gräddfil och kaffe och blanda det sedan med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka mörk choklad grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).Blanda ner din smälta choklad i smeten.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda dina chocolate cupcakes i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Chokladfrosting

  1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och phiadelphiaost krämigt.
  2. Rör sist ner kaffe.
  3. Bred frostingen på dina cupcakes och garnera med strössel eller blommor.