A hard days night: semifreddo

A hard days night semifreddo-2
Foto: Tv4

A hard days night: semifreddo

Av: Stefan - Nynäshamn

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30 m

Klassisk efterrätt på semifreddo som här serveras med hallon och konjaksgrädde. Riktigt festlig dessert som passar perfekt efter en lyxig middag!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1 dl hallon
  • 1 dl blåbär
  • 2,5 dl vispgrädde
  • grädde
  • cognac

Gör så här

  1. Knäck äggen och separera gulor och vitor i varsin skål.
  2. Äggulor, strösocker och vaniljsocker vispas ihop tills det får en ljusgul färg.
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  4. Vispa grädden så den blir fluffig.
  5. Mixa hallon och blåbär med en stavmixer.
  6. Häll ner bären i äggulssmeten och rör sedan försiktigt ner grädden och äggvitan. Rör till en jämn smet.
  7. Häll upp i en avlång bakform klädd med gladpack eller i portionsformar och låt sedan stå i frysen minst 3 tim.
  8. Vispa grädden och tillsätt någon cl konjak och servera på sidan om.