Citron- och rosmarinmuffins med fetaost, oliver och soltorkade tomater

0 röster
Från Nyhetsmorgon
Visa mer

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ¾ tsk salt
  • 0,5 dl inlagda soltorkade tomater, grovhackade
  • 0,5 dl oliver, urkärnade och halverade
  • 0,5 dl rödlök, grovhackad
  • färsk rosmarin
  • ¾ dl fetaost, grovt smulad
  • 8 tunt skurna halva citronskivor

Gör så här

  1. Ger 8 muffins || Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Häll i en bunke:3 dl vetemjöl 2 dl grahamsmjöl 2 tsk bakpulver ¾ tsk salt
  3. Blanda noga med hjälp av visp. I en ny bunke häller du: 1 ½ msk olja 3 dl vatten Blanda ordentligt och häll sedan i mjölblandningen. Rör om kort tills allt blandats. Häll i:½ dl inlagda soltorkade tomater, grovhackade ½ dl oliver, urkärnade och halverade ½ dl rödlök, grovhackad
  4. Blanda och häll upp smeten i 8 muffinsformar, nästan till kanterna.
  5. Ta fram: färsk rosmarin ¾ dl fetaost, grovt smulad 8 tunt skurna halva citronskivor (skölj citronen innan)Gör följande med varje muffins: Stick ner 2-3 blad rosmarin i en muffins. Strö fetaost över och tryck ner lite lätt. Lägg en citronskiva överst.
  6. Grädda i ca 25 minuter. En muffins med många karaktärsfulla smaker.
  7. Energi: 184 kcal per muffins varav 5g protein, 7g fett och 26g kolhydrater.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept