Stekt kycklinglever på ljummen sallad

0 röster
4

Du behöver

  • 400 g kycklinglever
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 förp valnötter (50 g)
  • 1 msk balsamvinäger
  • Sallad:
  • 500 g blandad sallad, t ex rosé, frisée, endive
  • 1 rödlök
  • 10 färska champinjoner
  • ädelost
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Stek kycklinglevern hastigt i olivolja, krydda med salt och peppar. Lyft upp på hushållspapper. Lägg valnötterna i pannan. Fräs en kort stund. Tillsätt balsamvinäger.
  2. Skölj salladen och dela i mindre bitar. Skala och skiva löken. Skölj och skiva champinjonerna. Lägg upp sallad, lök och champinjoner. Fördela lever och valnötter ovanpå. Skeda över vinägretten från stekpannan och bryt över ädelosten. Serveras med bröd.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...