Våfflor

13 röster
40 min
3

Svensk tradition sedan 1600-talet. Frasiga våfflor med grädde och sylt går hem hos alla!

Visa mer
40 min
3

Du behöver

Till 8 våfflor:

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 100 g smält smör

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i mikron.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
  3. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet.
  4. Tillsätt vattnet och det avsvalnande smöret.
  5. Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör före första laggen.
  6. Häll en knapp deciliter av smeten i våffeljärnet och stäng locket. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
  7. Servera de nygräddade våfflorna med sylt och vispad grädde.
15 november 2007
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept