Våfflor

Våfflor

17

Av: Okänd

Från: Förkväll

5 ingredienser

40 min

Svensk tradition sedan 1600-talet. Frasiga våfflor med grädde och sylt går hem hos alla!

Ingredienser

portioner3

Till 8 våfflor:

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 2,5 dl vatten
  • 100 g smör, smält

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull på spisen eller i mikron.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål.
  3. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet.
  4. Tillsätt vattnet och det avsvalnande smöret.
  5. Hetta upp våffeljärnet och pensla med lite smör före första laggen.
  6. Häll en knapp deciliter av smeten i våffeljärnet och stäng locket. Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
  7. Servera de nygräddade våfflorna med sylt och vispad grädde.