Älgbiffar med lagerbladspotatis

Du behöver

Älgbiffar:

  • 0,5 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 st gul lök
  • 1 msk margarin eller smör
  • 400 g älgfärs
  • 1 st ägg
  • 0,5 knippa hackad färsk timjan
  • salt och peppar

Lagerbladspotatis:

  • 10 st potatisar
  • 10 st lagerblad
  • smör och ströbröd
  • salt

Lingonbräserad purjolök:

  • 1 st purjolök
  • 1 msk margarin eller smör
  • 1 dl viltfond (fond + vatten)
  • 1 dl lingon
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lagerbladspotatis: Skala jämnstora potatisar. Skär potatisen i tunna skivor men inte helt igenom. Ställ potatisen med skivorna uppåt i en ugnssäker form. Stick ner lagerblad i varje potatis. Strö på ströbröd och klicka över smör. Stek potatisen i 225 grader i ca 45 min. Salta på potatisen mot slutet av stekningen.
  2. Älgbiffar: Blötlägg ströbrödet i mjölken. Skala, hacka och fräs löken i matfett i en stekpanna. Låt svalna. Blanda ihop alla ingredienser till biffarna Forma 8 st pannbiffar och stek i en stekpanna.
  3. Lingonbräserad purjolök: Skölj och skär purjolöken i 2 dm långa strimlor. Stek purjolöken mjuk i smör. Häll på fonden och låt koka ihop. Tillsätt lingon, smaka av med salt och peppar. Klart att servera.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Okänd

Visa alla recept från Okänd

Fler från Nyhetsmorgon

Visa alla recept från Nyhetsmorgon