Stekt gödkalvslever med kalvbräss och portvinssås

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g gödkalvlever
  • 300 g kalvbräss
  • vetemjöl till panering
  • salt, peppar
  • smör till stekning
  • Rostad mandelpotatis:
  • 10 mandelpotatisar
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar

Portvinssås:

  • 2 msk smör
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 3 dl rött portvin
  • 4 dl kalvfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • salt, peppar och farinsocker
  • 1 krm timjan
  • 0,5 dl tomatkött
  • 1 msk persilja
  • vatten + maizena

Gör så här

  1. Blanchera brässen i kokande vatten i ca tre min. Spola med kallt vatten, plocka bort hinnorna, skär i centimetertjocka skivor. Panera brässen i mjöl och stek gyllengul i smör. Krydda med salt och peppar.
  2. Krydda och panera levern i vetemjöl och stek hastigt i varm panna.
  3. Borsta mandelpotatisen under rinnande vatten, dela på längden och krydda med salt och peppar. Lägg i ungsäker form tillsammans med olivoljan och rosta i ugn på 225° i ca 25 minuter.
  4. Portvinssås: Fräs schalottenlök i smör tillsammans med timjan och farinsocker. Tillsätt portvin, kalvfond och balsamvinäger. Koka ihop och red med maizena utrört i lite vatten till simmig konsistens. Tillsätt finhackat tomatkött och hackad persilja strax innan servering. Smaka av med salt och peppar.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept