Clam chowder med isterband

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 isterband
  • 1 gul lök
  • 4 kokta potatisar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kg blåmusslor
  • olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 0,5 knippa persilja

Gör så här

  1. Stek isterbanden i stekpanna. Låt dem svalna.
  2. Skala och skiva löken. Skiva den kokta potatisen. Fräs lök och potatis i olivolja tillsammans med pressad vitlök i en kastrull. Tillsätt isterbanden.
  3. Skölj och borsta musslorna noga. Kontrollera att de är väl slutna. Lägg i musslorna i potatis- och lökfräset. Fräs sedan ytterligare någon minut. Tillsätt vin och grädde. Låt koka några minuter tills musslorna öppnat sig. Krydda med salt och peppar. Tillsätt persiljan strax före servering.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept