Rostad paprika i timjanolja med getost

Rostad paprika i timjanolja med getost
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Rostad paprika i timjanolja med getost

8 ingredienser

2h 10 min

De söta paprikorna passar utmärkt till getosten. Servera som förrätt eller lättare lunch.

Ingredienser

portioner
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 100 g getost
  • timjan
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 citron
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj, dela och ta bort kärnhuset från paprikorna och rosta i varm ugn cirka 15 minuter eller tills skalet har svärtats lite. Ta ut och låt svalna under fuktig handduk.
  2. Tvätta citronen noga och torka. Riv skalet från halva citronen och lägg i en skål. Drag av skalet från paprikorna och lägg ner i skålen med timjan, bitar av getost och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt allt ligga i ett par timmar före servering.