Skär kycklingen i större bitar, gnugga in dem med socker och salt. Låt kycklingen rimma i 1 timme.
Skär limebladen och krossa stjälkarna på citrongräset.
Koka vattnet tillsammans med bladen och gräset i 10 minuter. Häll den kokande blandningen på kycklingen och låt dra i 10 minuter.
Ge kycklingen ett uppkok och ställ åt sidan. Låt den svalna ordentligt i kylen.
Smörj in paprikan med lite olja och rosta den i ugnen, 220˚C i ca 15 minuter. Låt paprikorna svalna något, stoppa dem i en plastpåse och kyl ned i kylen.
Skala paprikorna och ta bort kärnhuset. Mixa den tillsammans med äggula, ingefära och lime.
Tillsätt oljan i en tunn stråle så att dippen inte spricker.
Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Skala sparrisen på nedre delen och skär av roten. Koka den i saltat vatten i 2 minuter, kyl ned i kallt vatten.
Skär sparrisen och mozzarellan i större bitar och trä dem på ett spett tillsammans med kycklingen. Servera som lätt tilltugg ihop med paprika dippen.