Kyld lime- och citrongräskyckling med sparris, mozzarella och paprikadipp

Kyld lime- och citrongräskyckling med sparris, mozzarella och paprikadipp
Foto: TV4
Andreas Nylén
Andreas Nylén

Kyld lime- och citrongräskyckling med sparris, mozzarella och paprikadipp

14 ingredienser

Servera en härlig kyckling med sparris, mozzarella och dipp med smak av paprika.

Ingredienser

portioner
  • 300 g kycklingfilé utan skinn
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 msk salt
  • 10 limeblad
  • 4 citrongräsknippen
  • 1 l vatten
  • 4 röda paprikor
  • 2 äggulor
  • 1 msk ingefära, riven
  • 1 msk limefrukt, juice
  • 6 gröna sparrisar
  • 150 g g mozzarella
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skär kycklingen i större bitar, gnugga in dem med socker och salt. Låt kycklingen rimma i 1 timme.
  2. Skär limebladen och krossa stjälkarna på citrongräset.
  3. Koka vattnet tillsammans med bladen och gräset i 10 minuter. Häll den kokande blandningen på kycklingen och låt dra i 10 minuter.
  4. Ge kycklingen ett uppkok och ställ åt sidan. Låt den svalna ordentligt i kylen.
  5. Smörj in paprikan med lite olja och rosta den i ugnen, 220˚C i ca 15 minuter. Låt paprikorna svalna något, stoppa dem i en plastpåse och kyl ned i kylen.
  6. Skala paprikorna och ta bort kärnhuset. Mixa den tillsammans med äggula, ingefära och lime.
  7. Tillsätt oljan i en tunn stråle så att dippen inte spricker.
  8. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  9. Skala sparrisen på nedre delen och skär av roten. Koka den i saltat vatten i 2 minuter, kyl ned i kallt vatten.
  10. Skär sparrisen och mozzarellan i större bitar och trä dem på ett spett tillsammans med kycklingen. Servera som lätt tilltugg ihop med paprika dippen.