Piggvar stekt på benet med Wallenbergare, svart trumpetsvamp, spritärtor och hummersky

0 röster
4
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 piggvar på ca 2-3 kg
  • 1 dl hummerfond
  • 120 g trumpetsvamp
  • spritärtor
  • 2 schalottenlök
  • 12 körsbärspotatisar
  • 100 g finmalen kalvfärs
  • 1 äggula
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • fint siktat rivebröd (endast det vita)

Gör så här

  1. Kör den finmalna färsen i mixer till den knyter sig. Tillsätt sedan äggula samt vispgrädden, forma till små Wallenbergare, vändes i strömjölet, stekes varmt.
  2. Piggvaren styckas i 4 bitar, stekes gyllenbruna i panna, sätt i ugn 200 grader i ca 10-12 minuter.
  3. Hacka schalottenlöken fint, svettas mjuka utan att ta färg. Fräs den svarta trumpetsvampen med de blancherade spritärtorna. Tillsätt löken, salta och peppra.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept