Bryn köttfärsen i oljan. Tillsätt lök, salt och peppar och bryn alltsammans ytterligare en liten stund. Tillsätt de krossade tomaterna och övriga ingredienser och låt köttfärsen puttra i fem minuter på svag värme.
Skala potatisen och skär dem och auberginen i tunna skivor. Salta dem och fritera dem i olivolja var för sig.
Bechamelsås: Smält matfettet i kastrullen och lyft sedan kastrullen av värmen. Rör i mjölet och tillsätt mjölken. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och koka såsen under omrörning i 3-5 minuter tills den har tjocknat. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt äggulorna och osten.
Ta fram en ungssäker form. Lägg potatisen i ett lager på bottnen av formen. Lägg sedan aubergin över potatisen, sedan köttfärsen med bechamelsås. Strö därefter över lite riven ost och sist lite ströbröd.
Ställ formen i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter i 225 grader.
Ställ över folie mot slutet för att inte såsen ska bli bränd.