Kvibilleostbrylé med cheddarchips

Från Nyhetsmorgon
15 november 2007
6

Du behöver

  • 140 g Kvibille ädelost, väl lagrad
  • 4 dl lättcreme fraiche
  • 6 äggulor
  • vitpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Riv osten på den grova sidan av rivjärnet. Rör ihop ädelosten med övriga ingredienser och krydda med nymald vitpeppar. Salt får man vara försiktig med eftersom osten är ganska stark i sig själv. Var noga med att inte röra för hårt så att det bildas bubblor i smeten.
  2. Grädda brylén i 6 portionsformar i torr ugn och ca 100 graders värme i 50 minuter.
  3. Serveras rumstempererad med cheddarchips av Kvibillecheddar.
  4. Cheddarchips:
  5. Stek sakta några tjockare skivor av cheddarost i en väl rengjord teflonpanna tills de antar en ljusbeige färg, ca 4 minuter. Lägg upp dem på hushållspapper. Chipsen blir spröda när de kallnar.
  6. Det går också att grädda ostskivorna till chipsen på ett bakplåtspapper i ugnen i 175 graders värme.
Kommentera receptet

Fler goda recept