Grevens viltpaté med kanel- och senapskryddad körsbärsmousse

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 700 g viltfärs
  • 1 rådjursfilé
  • 200 g späck, hackat
  • 2 lök, finhackad
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl rödvin
  • lingon
  • timjan
  • salt
  • peppar
  • 200 g körsbär
  • 0,25 l vatten
  • 1 msk senap
  • malen kanel

Gör så här

  1. Malet viltkött blandas med hackat späck, hackad lök, lingon och timjan, ett par ägg och grädde. Häll i en skopa rödvin. Krydda med
  2. Salt och peppar. Hälften av smeten hälls i botten av en form. På detta lägger man en brynt rådjursfilé. Tryck ner filén lite i färsen. Sen
  3. Fyller man på med resten av färsen upp till kanten. Gräddas i vattenbad i ugnen 150 grader, ca 1,5 till 2 timmar. Låt det stå i formen över
  4. Natten. Sen är det klart att servera i tjocka skivor.
  5. Körsbärsmousse:
  6. Hetta upp smör i en kastrull, häll i sura körsbär och låt det koka ca 5 minuter. Mosa sedan körsbären - dock inte alltför fint. Blanda
  7. Med senap och vatten till en trögflytande konsistens. Låt det hela koka upp under omröring. Tillsätt salt, peppar och kanel. Moussen får
  8. Gärna vara lite kryddstark. Serveras kallt.
15 november 2007

Laddar fler recept