7 snabbfixade snacks

Ladda upp för fredagsmys, helgmys, sportlovsmys eller bara vanligt mys med barnen! Här har inspiratören Helena Lyth samlat 9 godsaker att njuta av tillsammans med hela familjen.

Ja, för snacks hör ett mys till, så enkelt är det. Superinspiratören Helena Lyth tipsar om 9 enkla (och magiskt goda) snacks att njuta av till helgen. 

Vill du ha fler smarta och goda tips från Helena? Spana in hennes blogg här!

​1. Hemgjorda glasspinnar

Så otroligt enkelt - och roligt. Skär upp en halvlitersförpackning av din favoritglass i kuber. Trä varje kub på en glasspinne. Häll upp skålar med strössel och toppings och låt alla doppa sin egen "glasspinne" i sina favorittoppings. 

​2. Kexchoklad

Hemmagjord "kexchoklad" med smörgåsrån och nutella - så magiskt gott. En mysig aktivitet att involvera barnen i. Här hittar du exakt tillvägagångssätt!

​3. Banan"glass"

Att frysa in bananer och toppa med choklad och strössel är ett enkelt och roligt tips på snacks. Dessutom funkar det perfekt som "vardaggssnacks" då det är snäppet mer hälsosamt än klassisk glass. Det enda du behöver är bruna bananer (viktigt att de är bruna - mycket mer sötma), blockchoklad och toppings. Skala och dela bananerna, trä på glass- eller grillpinnar och lägg i frysen i minst 2 h. Ta upp dem och pensla/doppa i blockchoklad, toppa med din favorittopping och njut direkt (eller lägg i frysen igen för senare njutning).

​4. Karamellpopcorn

Söt och salt i ljuvlig harmoni - hur gott kan ett snacks egentligen bli? Knappt godare än dessa karamellpopcorn! Läs exakt tillvägagångssätt på Helenas blogg HÄR!

​5. Kakdeg

Ibland så är ju själva degen smarrigare än kakan, eller hur? (Man får erkänna att det är så!!) Helena har tagit fram det optimala receptet på själva degen, perfekt för att äta, exakt som den är! Hennes recept hittar du här >>

​6. Rischoklad

Ett så enkelet godis att de stora barnen nästan kan göra det själva. Smält choklad och rispuffar i ljuvlig harmoni - ett perfekt snacks till fredagsmyset! Receptet hittar du här!

​7. Chokladbollsbuffé

Men kanske det bästa snackset av dem alla - chokladbollar, enligt Helena uppdukat som en buffé (!) med olika smaker och färgglada toppings! Recept hittar du här.

Vill du ha fler smarta och smarriga tips? Missa inte Helenas härliga blogg här!