6 tips för ett personligt kök

Köket - ett av hemmets viktigaste platser. Här sker matlagningen och samtalen.
Köket ska vi trivas i, en oas där familj och vänner samlas och delar med sig av dagen.
Och visst är det härligt när man lyckas skapa den där perfekta, personliga touchen i ett kök? Här tipsar vi om hur du kan gå till väga.

För att skapa en personlig touch i ett kök kan man fokusera på olika saker och komponenter men det viktigaste är du och din familj. Vad gillar ni och vad är just er stil? När ni kommit fram till det så börjar det roliga - den personliga touchen i köket. Här nedan hittar du våra bästa tips för att göra köket till en härlig oas att trivas i. 

​Färg! 

Man sätter enkelt tonen i köket endast genom att välja färg på det. Det kan vara allt från varmt beige till industriellt grått eller mer lekfullt grönt. Här är det bara fantasin som sätter gränser. Glöm inte att du kan ha en spännande färg på luckor och skåp men då mer avskalat med detaljer och övrig inredning i köket - om du är rädd att det ska bli för mycket.

​Bänkskiva - vad ska du tänka på? 

Att välja bänkskiva kan tyckas svårt, men återigen är nyckeln till den perfekta bänkskivan att gå tillbaka till sig själv och sina behov. Vissa behöver mer tåliga bänskskivor och vissa mindre. Någon vill ha i trä och någon i sten, mörk eller ljus. Smaken är, som bekant, som baken och utbudet av bänkskivor är otroligt brett, välj något som passar just din stil! Här hittar du mer tips och saker att tänka på när det kommer till bänkskivor >>

​Smart förvaring - räddaren i nöden

Är du en sådan person som hatar när saker står framme? Eller kanske älskar du bara ordning och reda? Smart förvaring är a och o för båda dessa behov. Det ska vara lätt att stuva undan och precis lika lätt att sedan hitta råvaror, kastruller och bestick. Genom att rensa gör du plats för vackra detaljer som blommor, tavlor, skålar som skapar en personlig touch i köket. Smarta tips på förvaring i köket hittar du här!

Köksö 

Hur mysigt och personligt (bokstavligen) är det inte att samla familjen runt en köksö? En underbar och självklar plats att samlas runt när det vankas middag. Köksöar finns i alla storlekar, modeller och material och det finns smarta grejer att tänka på när du väljer en köksö just till ditt kök. Läs mer om köksöar här>>

​Belysning

Givetvis inget kök utan den så viktiga belysningen! Här har du också möjligheten att sätta en belysning enligt din egen stil. Vill du att ditt kök ska ha en industriell känsla? Satsa på nakna glödlampor i industristil - det passar perfekt i ett kök. Du kan även arbeta med punktbelysningar där du känner att det finns störst behov i köket. Med riktade spottar kan du lysa upp tavlor eller andra punkter i köket som du vill ska sticka ut.
Använder du kanske till och med köket som hemmakontor? Då hittar du bästa tipsen på belysning här!

​Detaljerna

It's all in the details, som man brukar säga. När det kommer till detaljer har du verkligen möjligheten att sätta en specifik prägel på ditt kök. Minimalistiskt avskalat? Eller shabby chict lantligt vitt?
Skapa en härlig plats med just dina favoriter! I köket finns det så mycket små val du kan göra som gör stor skillnad - arbeta med gamla, antika handtag på köksluckorna, eller satsa på en mer moderen look med knoppar i rostfritt stål.
Här hittar du mer inspiration till olika köksstilar, vilken stil är du?