I samarbete med Kökets box

5 tips på balanserad mat

Cheesecake, snacks, sorbet, glass och shots! Ja du hörde rätt, för med rätt ingredienser och recept kan det absolut vara en del av en balanserad kost.

Balanserad, hälsosam och nyttig kost är så mycket mer än sallad och grönt. Köket-redaktionen har vidgat vyerna och testat produkter som ger oss de där recepten som vi inte trodde vi kunde njuta av med gott samvete hela dagen.

1. Supersnabb och enkel sorbet för alla

Testa att göra en underbart svalkande och uppfriskande sorbet på frukt och havreyoghurt! Toppa med nötter, hackad mynta och du har en riktigt bra vitaminboost.

Till receptet >>

2. Dagens bästa mellanmål -vegansk no bake cheesecake

Cheesecake som både är vegansk, glutenfri och enkel att göra med få ingredienser! En riktig krämig kaka med smak av choklad och jordnötssmör som bakas utan ugn. Den passar dessutom lika bra till fikat som till brunchen eller mellanmålet.

Till receptet >>

3. Immunförsvarande ingefära

Testa att starta dagen med en riktigt härlig råsaft med ingefära! Den här är gjord med apelsin och morötter som bas. Gör den antingen själv med en råsaftscentrifug eller pressa en apelsin och tillsätt en färdig ingefärsshot.

Till receptet >>

4. Njut av glass hela dagen

Den här cashewglassen med smak av te är minst lika härlig på morgonen som på kvällen, och all tid där emellan! Ha lite bananskivor i frysen sen är du redo att mixa glass så fort suget efter något gott dyker upp.

Till receptet >>

5. Äppelpaj i ny form

Äppelpaj fast som pudding. En underbart god frukost, mellis, efterrätt eller ja när som helst på dagen! Den är en riktig räddare när man är hungrig och sugen på något riktigt gott.

Till receptet >>

Fler tips från Kökets box

Fler härliga recept!