I samarbete med Kockens

5 spännande kryddor – för en god start på dagen!

Nytt år, nytt du! Nu är säsongen för att skapa sunda vanor äntligen här. Kicka igång det nya året med färgstarka smoothies och snabba shots fulladdade med svenska bär, exotiska frukter och välsmakande kryddor. Eller varför inte testa att tillsätta lite krydda i ditt kaffe eller te?

1. Gurkmeja

Gurkmeja är en krydda du ofta stöter på i indisk matlagning och är en av ingredienserna i curry. Men gurkmejan med sin härliga färg är också en perfekt krydda att tillsätta i smoothies, drycker och i bröd. Tillsätt 0,5 tsk gurkmeja i din morgonsmoothie för en extra god start på dagen. 

Varför inte börja dagen med en supershot med gurkmeja och chili?


2. Kanel

Visste du att kanel egentligen är bark från kanelträdet? Barken skalas av från ett par meter höga ”skott” och lämnas därefter att jäsa och torkas. Kanel är en fantastisk smaksättare med mycket smak som är en av våra mest populära kryddor i bakverk. Testa gärna att tillsätta en nypa kanel i ditt kaffe eller i din smoothie på morgonen.

Gör en extra festlig kaffedrink med kanel >>

3. Ingefära

Kryddan ingefära kommer från jordstammarna tillhörande en perenn ur kryddliljefamiljen. Ingefära är starkt aromatiskt och är lika populärt i matlagning som i bakverk. Testa att tillsätta ingefära i ditt te på morgonen eller starta dagen med en ingefärsshot - en klassiker i vintertider.

För en extra god start på dagen, Gör en shot av blåbär och ingefära. Mixa 1 dl blåbär, 0,5 dl pressad apelsinsaft, 2 msk pressad citronsaft, 1 tsk honung, 1 tsk Kockens ingefära malen, Ekologisk och 0,5  tsk Kockens gurkmeja, Ekologisk.

4. Chili Flakes

Vakna till med en kryddig kick för alla morgontrötta. Chilins fantastiska röda färg blir också ett fint blickfång som dekoration på smoothies, juicer eller mackan. 

Toppa avokadomackan med chili flakes för en snabb lyxmacka >>

5. Kardemumma

Kardemumma är en god smaksättare med brett användningsområde. Krydda kaffet med kardemumma, ha det på gröten eller ge dig själv en anledning till att baka en kardemummakladdkaka!

Starta dagen med en värmande chai kaffe latte full av kryddor >>

Fler tips från Kockens!

 • Hälsosamt kryddkaffe

  Hälsosamt kryddkaffe

  Kryddigt och gott kaffe med gurkmeja och muskotnöt. En perfekt start på dagen!
  Sponsrat innehåll
 • Kockens Gräddig kycklinggratäng med tomat och bacon

  Kockens kryddiga recept

  Här hittar du alla Kockens kryddiga och goda recept.
  Sponsrat innehåll
 • Kockens Hälsoshot med gurkmeja och chili

  Hälsoshot med gurkmeja och chili

  Kickstarta dagen med en riktigt hälsoshot på citrus, ingefära, honung, gurkmeja och chiliflakes. Perfekt i förkylningstider!
  Sponsrat innehåll

Kryddiga vardagsfavoriter