5 olika köksstilar - vilken passar dig?

Dags att renovera köket? Det finns så många roliga, vackra och spännande köksstilar där ute, och det kan vara svårt att veta vilken som passar just ens eget kök. Här har vi samlat härliga stilar att inspireras av!

Modernt kök

Grå - trendfärgen nummer ett i köket just nu. Det fina med den grå färgen är att den passar alla olika sorters kök, såväl retrostilen som den moderna, industriella stilen. Du kan även kombinera olika sorters grå nyanser för att skapa en tydlig dynamik i Köket - bara fantasin sätter gränser.

Här hittar du fina köksluckor från Nordanro!

​Lantligt kök

Vi ser att den lantliga stilen inte har några tendser på att mattas av - stilen är ständigt aktuell. Det finns många sätt att få till den lantliga stilen där många använder sig av skåpsluckor med speglar, vitrinskåp och spröjs. Du kan även pryda luckor och lådor med vackra handtag i antikbehandlad mässing för att få till den snygga, antika stilen. Färgerna som dominerar denna stil är beige, vit, grått och ljust grönt. Ledorden är sekelskifte och herrgård.

​Tidlöst kök (helst med köksö!) 

Vid köksrenoveringar står ofta kök med köksö högst upp på önskelistan. Vi förstår varför! En köksö skapar en öppen och social planlösning där det finns möjlighet att umgås med gäster och familj samtidigt som maten lagas. Det finns många fina varianter på köksöar - smala, breda, med stenskiva, med diskho och mycket mer. Spana in fina kök med köksö här >>

Läs mer om vad du ska tänka på när du skaffar köksö här >>

​Skandinavisk minimalism

Det finns en så härlig charm med ett avskalat minimalistiskt kök. Det finns ett stort intresse i just denna kategori av släta luckor utan handtag, diskreta induktionshällar och inbyggd kyl och frys. Det finns även de som tagit stilen till nästa nivå med avskalad grund men mer djärva inslag som vita, högblanka luckor och svarta bänkskivor. Även monokroma kök i samma färgton som beige, grå eller vit ingår i denna populära kategori. 

Läs mer om olika köksstilar hos Nordanro här!

​Industriell stil

Denna stil hämtar sin inspiration från rymliga "loft" i New York. Här hägrar tegelväggar och långa bänkskivor i rostfritt stål. Om du fortsätter stilen med vitt kaklade väggar och kökslampor i svart metall så får du till en fransk bistrostil. Om du vill få till den fulländade restaurangkänslan kan du tillsätta bänkskiva i marmor, nakna glödlampor och svartvit-kaklat golv.

Exempel på ett typiskt franskt bistrokök!

Se alla köksstilar från Nordanro här >>