5 fakta om ångugn
1. Bevara matens färg och textur
Att tillaga mat med ånga är mer skonsamt och sker vid längre temperatur. Det gör i sin tur att du bevarar matens färg och textur på ett bättre sätt.
Husqvarnas ångugn hittar du här
2. Mörare kött
Med hjälp av ånga bevaras köttets saft i råvaran och du får ett saftigare kött utan risk att det blir torrt under tillagningen.
3. Mer näring och vitaminer
Ångugnens skonsamma tillagning gör att mer av råvarornas vitaminer och näringsämnen bevaras under tillagningen.
4. Bröd med härlig skorpa
När du bakar ditt bröd med ånga får du en perfekt skorpa och en riktigt mjuk och luftig insida. Tänk att kunna servera färskt bröd som på bageri till frukost!
5. Matrester blir som nylagade
Värm matrester i din ångugn och du kommer överraskas av att de plötsligt smakar som nylagade igen! Bra för både dig, miljön och plånboken.