Laga mat i ångugn - 5 fantastiska fördelar

Med en ångugn får du inte bara mörare kött utan även mat med mer näring, vitaminer och finare färg.
Visste du att det även är ånga som är hemligheten bakom perfekt bageribröd?
Här har vi samlat 5 fördelar med att tillaga med ånga.

1. Bevara matens färg och textur

Att tillaga mat med ånga är mer skonsamt och sker vid längre temperatur. Det gör i sin tur att du bevarar matens färg och textur på ett bättre sätt.

Husqvarnas ångugn hittar du här >>

2. Mörare kött

Med hjälp av ånga bevaras köttets saft i råvaran och du får ett saftigare kött utan risk att det blir torrt under tillagningen.

3. Mer näring och vitaminer

Ångugnens skonsamma tillagning gör att mer av råvarornas vitaminer och näringsämnen bevaras under tillagningen.

Läs mer och köp en ångugn här >>

4. Bröd med härlig skorpa

När du bakar ditt bröd med ånga får du en perfekt skorpa och en riktigt mjuk och luftig insida. Tänk att kunna servera färskt bröd som på bageri till frukost!

5. Matrester blir som nylagade

Värm matrester i din ångugn och du kommer överraskas av att de plötsligt smakar som nylagade igen! Bra för både dig, miljön och plånboken.

Läs mer om ångugnar här >>

Fler recept till ångugn