I samarbete med Kronfågel

5 anledningar att laga kyckling till middag

Kyckling är en av våra mest populära rätter på middagsbordet och favoriter som kyckling i ugn, krämig kycklinggryta och kycklingpasta går alltid hem hos hela familjen. Kyckling är enkelt att laga och går att variera i det oändliga, dessutom är det hållbart.
Ja, det finns många anledningar att äta kyckling till middag - här är några av dem!

1. Kyckling är hållbart

Visste du att om du väljer kyckling till middag istället för kött en enda gång kompenserar du för ca 30 km bilkörning? Så gör något enkelt för klimatet och laga kyckling till middag – och tänk på att alltid välja svensk kyckling!

Här kan du läsa om hur Kronfågel jobbar med klimatsmart mat >>

2. Kyckling går att variera i det oändliga

Kyckling i ugn, krämiga kycklinggrytor, fräsch kycklingsallad, stekt, grillad, till vardags och till fest. Det är svårt att tröttna på kyckling när det finns så många goda rätter att laga!

Här hittar du massor med härliga kycklingrecept >>

3. Svårt att misslyckas med

Kyckling är lättlagat och lämnar sällan någon besviken. Med rätt temperatur blir det alltid saftigt och gott. Om du är osäker – använd en stektermometer! Hel kyckling, kycklingklubba, kycklinglår och kycklingvingar ska vara 82 grader intill benet, medan kycklingfilé och kycklinglårfilé 72 grader.

Så lagar du hel kyckling i ugn >>

4. Det är nyttigt

Kyckling är ett högvärdigt protein som dessutom är magert. Förutom bra protein får du även i dig viktiga mineraler och vitaminer från kyckling – som B-vitaminer, järn, zink och magnesium. Helt perfekt till middag helt enkelt!

5. Lika gott året om

Kyckling passar lika bra i vårens fräscha sallader, till sommarens grillkvällar och i höstens mustiga grytor. Dessutom passar det utmärkt till matlådan.

Det här är en riktig vardagsräddare som går hem under alla årstider: Gräddig och smakrik kycklingstroganoff!


Källa: Kronfågel

Lättlagade vardagsrätter med kyckling