5 anledningar att laga kyckling till middag
1. Kyckling är hållbart
Visste du att om du väljer kyckling till middag istället för kött en enda gång kompenserar du för ca 30 km bilkörning? Så gör något enkelt för klimatet och laga kyckling till middag – och tänk på att alltid välja svensk kyckling!
Här kan du läsa om hur Kronfågel jobbar med klimatsmart mat
2. Kyckling går att variera i det oändliga
Kyckling i ugn, krämiga kycklinggrytor, fräsch kycklingsallad, stekt, grillad, till vardags och till fest. Det är svårt att tröttna på kyckling när det finns så många goda rätter att laga!
Här hittar du massor med härliga kycklingrecept
3. Svårt att misslyckas med
Kyckling är lättlagat och lämnar sällan någon besviken. Med rätt temperatur blir det alltid saftigt och gott. Om du är osäker – använd en stektermometer! Hel kyckling, kycklingklubba, kycklinglår och kycklingvingar ska vara 82 grader intill benet, medan kycklingfilé och kycklinglårfilé 72 grader.
Så lagar du hel kyckling i ugn
4. Det är nyttigt
Kyckling är ett högvärdigt protein som dessutom är magert. Förutom bra protein får du även i dig viktiga mineraler och vitaminer från kyckling – som B-vitaminer, järn, zink och magnesium. Helt perfekt till middag helt enkelt!
5. Lika gott året om
Kyckling passar lika bra i vårens fräscha sallader, till sommarens grillkvällar och i höstens mustiga grytor. Dessutom passar det utmärkt till matlådan.
Det här är en riktig vardagsräddare som går hem under alla årstider: Gräddig och smakrik kycklingstroganoff!
Källa: Kronfågel