KitchenAid Rabarbersmulpaj med vit choklad och vispad citrongräddekitchenaid-logo

4 smarta konditorknep för godaste sommarfikat

Picknick med nybakade bullar, hemgjord glass i solen eller en ljummen smulpaj på fikabordet - härliga fikastunder hör verkligen sommaren till! Här är 4 smarta knep som gör fikat snäppet vassare och bakningen lite roligare.

Extra saftiga bullar

Kanelbullar
Få saker slår nybakade och saftiga bullar till fikat! Ett enkelt och bra konditorknep som gör bullarna saftiga är att inte smälta smöret. Om du smälter smöret behöver du nämligen mer mjöl för att göra bulldegen stabil. Arbeta istället in rumsvarmt smör och använd en köksmaskin så degen blir ordentligt arbetad.

KitchenAid Artisan beetroot Köksmaskinen Artisan från Kitchen Aid är en ikonisk, mångsidig köksmaskin med fällbart drivhuvud som ger en fin och elastisk deg utan att du behöver göra jobbet.

Perfekt smulpaj

Rabarberpaj
Blanda bären eller frukten med lite majsstärkelse nästa gång du bakar smulpaj. Då vätskar sig fyllningen inte lika mycket och smuldegen håller sig knäckig och god. En nypa flingsalt i smuldegen ger också pajen ett extra lyft!

Testa det här receptet på rabarberpaj med vit choklad!

Godaste nötsmöret

Smoothieglass med mandelsmör
Ett nötsmör gör sig lika gott på gröten och smoothien som i bakverk och på glass. För att få en extra djup och god smak ska du rosta nötterna först - och tillsätta en nypa flingsalt. Testa det här receptet på smoothieglass med mandelsmör!

KitchenAid K400 Blender KitchenAid K400 Blender bearbetar de hårdaste ingredienserna - alltid med ett jämnt resultat.

Bästa vaniljsåsen

Vaniljsås Visst är det riktigt lyxigt med en hemgjord vaniljsås? Och det behöver inte alls vara svårt! Äkta vanilj från vaniljstång ger såsen en helt annan karaktär – låt helst vaniljstången koka med gräddmjölken för extra mycket smak. Använd också en termometer och koka upp såsen till 85 grader, det är den perfekta temperaturen för en vaniljsås.