I samarbete med Kronfågel

4 goda röror till grillat

6 röster
4 port/röra
4 goda röror till grillat
Foto: Kronfågel

Servera med Kronfågel kycklingspett med glaze!

Kronfågel kycklingspett sweet chili NY

Vad vore livet utan goda röror. Oavsett vad du lägger på grillen i sommar finns det alltid en röra som passar. Här hittar du några säkra kort som passar allt från vingar till kycklingspett.

Visa mer
4 port/röra

Du behöver

Kronärtskocksröra

  • 300 g marinerade kronärtskockor, avrunna
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 3 msk olja (eller marinaden som kronärtskockorna ligger i)
  • 3 msk pecorinoost
  • salt
  • peppar

Auberginedipp

  • 1 aubergine
  • 0,5 dl tahinipasta
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 klyfta vitlök, finriven
  • 1 tsk malen spiskummin
  • salt

Paprikaröra

  • 3 röda paprikor
  • 1,5 dl valnöt
  • 1 dl olivolja
  • 2 msk harissa
  • 1 msk granatäpplesirap (Om du inte har granatäpplesirap addera 2 msk citronjuice)
  • 2 msk tahinipasta
  • 1 tsk strösocker
  • salt
  • peppar

Hummus

  • 6 dl kikärtor
  • 4 msk tahinipasta
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl citronsaft
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 tsk sumak
  • salt
  • peppar

Servering

  • Kronfågel kycklingspett sweet chili
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Kronärtskocksröra
    Skär kronärtskockorna i mindre bitar. Lägg skockorna och vitlök i en mixer, mixa. Tillsätt olja och ost. Smaka av med salt och peppar.
  2. Auberginedipp
    Sätt ugnen på 225 grader. Stick hål i auberginerna. Lägg på plåt med bakplåtspapper. Sätt plåten i mitten av ugnen. Baka tills auberginerna är mjuka, ca 30 minuter. Låt svalna. Ansa och ta bort skalet. Mixa aubergineköttet i mixer eller mosa fint med gaffel. Tillsätt tahini. Rör ihop. Blanda i olivoljan. Smaka av med citronjuice, vitlök, salt och spiskummin.
  3. Paprikaröra
    Sätt ugnen på 250 grader. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med skalsidan upp på en plåt med bakplåtspapper. Grilla i mitten av ugnen ca 15 min tills skalen börjar bli svarta. Lägg paprikorna i en skål. Täck med en tallrik. Låt stå i ca 15 min. Ta bort tallriken. Dra av skalen. Mixa paprikorna med valnötter och övriga ingredienser med mixer eller stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Låt stå kallt i någon timme före servering.
  4. Hummus
    Skala och pressa vitlök i en mixer. Tillsätt kikärtor. Mixa med mixer eller mixerstav. Tillsätt tahini, olivolja, citronjuice, kryddor. Smaka av med salt och peppar.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...