3 somriga snittar till festen

3 somriga snittar till festen

18 ingredienser

45 min

Bjud på sommarens godaste snittar - krossad potatis toppad med gruyèrekräm, minibuschettas med jordgubb och getost och frasiga smördegspinnar. Perfekt till balkongmyset och sommarminglet.

Tips från Briska!
Briska Jordgubb & Rabarber Alkoholfri 0,5%.

Tips från Briska!

Servera gärna med Briska Jordgubb & Rabarber Alkoholfri 0,5%.

Läs mer

Ingredienser

portioner6 - 8

Krossad potatis med vispad gruyèrekräm

  • 8 delikatesspotatisar, kokta
  • 25 g smör
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl gruyèreost, riven
  • citron, saften
  • färsk gräslök, hackad

Smördegspinnar med vallmo

  • 1 smördeg
  • 1 äggula
  • 1-2 msk vallmofrö
  • flingsalt

Minibruschetta med jordgubbar och getost

  • 8 skivor baguette
  • olivolja, till stekning
  • 150 g getost (utan skal)
  • 1 dl crème fraîche
  • 8 jordgubbar
  • crema di balsamico

Gör så här

Krossad potatis med vispad gruyèrekräm

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt.
  2. Sprid ut potatisen på plåten och mosa varje potatis med baksidan av en sked.
  3. Smält smöret och pressa ner en vitlöksklyfta. Pensla potatisen med vitlökssmöret – snåla inte. Strö över salt och rosta sedan i ugnen i ca 15 minuter.
  4. Vispa crème fraichen med en elvisp så den blir fluffig och lite fastare. Blanda med riven gruyère och smaka av med några droppar citronsaft.
  5. Låt potatisen svalna något och toppa med ostkrämen. Strö över lite hackad gräslök.

Smördegspinnar

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen och pensla äggula över hela degen. Strö vallmofrön och flingsalt jämnt över och skär sedan degen i remsor, ca 2 cm tjocka,
  2. Snurra ihop smördegsremsorna till långa pinnar, lägg på ett bakplåtspapper och baka i ugnen i 12-15 minuter.

Minibruschetta med jordgubbar och getost

  1. Skrek baguetteskivorna i olivolja på båda sidor tills de får en fin rostad yta.
  2. Mosa ihop getosten med crème fraiche. Skölj och dela jordgubbarna i klyftor.
  3. Toppa brödet med getostkrämen, jordgubbar och lite balsamico.

Servering

  1. Duka fram snittarna och servera tillsammans med Briska Jordgubb & Rabarber Alkoholfri 0,5%.
TIPS!
Fler tips!
Briska Grillade kycklingspett med melonsallad och citronsås

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda recept med Briska Alkoholfri Cider.

Läs mer