Bjud på sommarens godaste snittar - krossad potatis toppad med gruyèrekräm, minibuschettas med jordgubb och getost och frasiga smördegspinnar. Perfekt till balkongmyset och sommarminglet.
Servera gärna med Briska Jordgubb & Rabarber Alkoholfri 0,5%.
Läs mer
Ingredienser
6 - 8
Krossad potatis med vispad gruyèrekräm
8 delikatesspotatisar, kokta
25 g smör
1 klyfta vitlök
salt
1 dl crème fraîche
1 dl gruyèreost, riven
citron, saften
färsk gräslök, hackad
Smördegspinnar med vallmo
1 smördeg
1 äggula
1-2 msk vallmofrö
flingsalt
Minibruschetta med jordgubbar och getost
8 skivor baguette
olivolja, till stekning
150 g getost (utan skal)
1 dl crème fraîche
8 jordgubbar
crema di balsamico
Gör så här
Krossad potatis med vispad gruyèrekräm
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut ett bakplåtspapper på en plåt.
Sprid ut potatisen på plåten och mosa varje potatis med baksidan av en sked.
Smält smöret och pressa ner en vitlöksklyfta. Pensla potatisen med vitlökssmöret – snåla inte. Strö över salt och rosta sedan i ugnen i ca 15 minuter.
Vispa crème fraichen med en elvisp så den blir fluffig och lite fastare. Blanda med riven gruyère och smaka av med några droppar citronsaft.
Låt potatisen svalna något och toppa med ostkrämen. Strö över lite hackad gräslök.
Smördegspinnar
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegen och pensla äggula över hela degen. Strö vallmofrön och flingsalt jämnt över och skär sedan degen i remsor, ca 2 cm tjocka,
Snurra ihop smördegsremsorna till långa pinnar, lägg på ett bakplåtspapper och baka i ugnen i 12-15 minuter.
Minibruschetta med jordgubbar och getost
Skrek baguetteskivorna i olivolja på båda sidor tills de får en fin rostad yta.
Mosa ihop getosten med crème fraiche. Skölj och dela jordgubbarna i klyftor.
Toppa brödet med getostkrämen, jordgubbar och lite balsamico.
Servering
Duka fram snittarna och servera tillsammans med Briska Jordgubb & Rabarber Alkoholfri 0,5%.