"Spottsoppa", körsbärssopppa

0 röster
4

Körsbärssoppa smaksatt med kanel och vanilj. Anledningen till att den kallas spottsoppa är att soppan kokas på hela körsbär så kärnorna måste spottas ut när den äts sedan.

Visa mer
4

Du behöver

  • 4-5 dl bigarråer eller körsbär
  • 0,75 l vatten
  • 0,5-1 msk arrowrot
  • 0,5 kanelstång
  • 0,5 vaniljstång

Gör så här

  1. Slå vattnet i en kastrull, lägg i hela men sköljda och rensande bär.
  2. Lägg sedan i kanelstång och vaniljstång. Koka upp soppan och red av med arrowrot.
  3. Ta upp kanelstången och vaniljstången.
  4. Servera soppan ljummen, gärna med lite glass och med en skål vid sidan om att spotta ut kärnorna i.
19 augusti 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept