Citronkladdkaka

Citronkladdkaka
Foto: Niki Norberg
Alexandra Larsson
Alexandra Larsson

Citronkladdkaka

7 ingredienser

1 h

Fräsch kladdkaka med citronsmak, en rolig variant på den klassiska kladdkakan. Enkel att göra!

 
"Här har jag gjort en kladdkaka som istället för den vanliga chokladsmaken har en härligt syrlig smak av citron.
Tillsammans med en kula vaniljglass eller en klick grädde blir det perfekt!" /Alexandra

Använd en form som är 20 cm i diameter.

 
Tips: Den här kakan är god nygräddad – men är nästan godare dagen efter då den har blivit ännu mer härligt seg. Kakan passar bra att frysa in, ta bara fram den 20–30 minuter före servering.

Ingredienser

portioner kaka
  • 2 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, tvättad, skal och saft
  • 150 g smör, smält
  • 1,5 dl vetemjöl
  • florsocker, att pudra över

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker fluffigt.
  3. Tillsätt citronskal och vispa samman på låg hastighet. Rör ner smöret, och vänd sedan ner mjölet.
  4. Smörj formen och häll ner smeten. Ställ in i mitten av ugnen och grädda i 30–40 minuter, tills den har stabiliserat sig och fått lite färg. Låt svalna helt, gärna till dagen efter.
  5. Pudra över florsocker innan servering.