Zucchinisandwich med paprikaris

Zucchinisandwich med paprikaris
Foto: TV4

Man kan fylla zucchini på olika vis. I den här rätten fyller vi skivor av zucchini som en sandwich. Paprikasris och tomatsås serveras till.

9 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 zucchini
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 morot
  • 10 färska champinjoner
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 msk tomatpuré

Paprikaris:

  • 4 portioner kokt ris
  • 1 röd paprika
  • 0,5 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  • 2 msk tomatpuré
  • salt och malen svartpeppar
  • 0,5 tsk socker

Gör så här

  1. Paprikaris: Koka 4 portioner ris enligt anvisning på förpackning. Skär paprikan i små tärningar som får koka med riset de sista 5 minuterna. Krydda med salt.
  2. Tomatsås: Häll krossade tomater och vatten i en kastrull och smula ner buljongtärningen. Koka upp, tillsätt tomatpuré och krydda med salt, peppar och socker. Sjud i ca 15 minuter.
  3. Sätt ungen på 225°. Skiva zucchinin på längden. Koka upp lättsaltat vatten och förväll zucchiniskivorna. Skär morot, champinjoner, paprika och lök i ytterst små tärningar. Finhacka persiljan. Rör ihop grönsakstärningarna med persilja och tomatpuré. Lägg röran mellan två zucchiniskivor, som en sandwich. Baka i ugnen i 15 minuter. Servera med paprikaris och tomatsås.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept