Zucchinibiffar med äppelsallad och citronyoghurt

koket.se
Zucchinibiffar med äppelsallad och citronyoghurt
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Zucchinibiffar med äppelsallad och citronyoghurt

19 ingredienser

45 m

Smakrika biffar med zucchini, lök och parmesan. Serveras med krämig citronyoghurt och spenat- och äppelsallad.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Zucchinibiffar

  • 3 zucchini
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 ägg
  • 150 g parmesanost, riven
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • olivolja, att steka i

citronyoghurt

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 citron, rivet zest och saft
  • 1 msk honung
  • salt

Äppelsallad

  • 200 g färsk spenat
  • 1 äpple
  • 0,5 dl rostade mandelflisor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Riv zucchinin och strö 1 tsk salt över. Blanda runt och låt stå i 30 minuter. Krama sedan ur
  2. zucchinin.
  3. Riv lök och vitlök och blanda med zucchinin, ägg, parmesan, vetemjöl och ströbröd. Smaka av med salt och peppar. Stek i små biffar i generöst med olivolja till gyllene.
  4. Blanda turkisk yoghurt med citron och honung. Smaka av med salt.
  5. Skär äpplet i tunna skivor. Lägg i en salladskål tillsammans med spenaten och häll över olivolja,
  6. vinäger, salta och peppra. Vänd runt och toppa med rostad mandel. Servera tillsammans med
  7. zucchinibiffar och citronsåsen.