Zucchini- och quinoasallad

35 m
4
Zucchini- och quinoasallad
Foto: TV4

Fräsch förrätt med quinoa, zucchini, valnötter och parmesan.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 juni 2016
Visa mer
35 m
4

Du behöver

  • 1,25 dl quinoa
  • salt och mald svartpeppar
  • 450 g squash
  • 2 tsk parmesan, riven
  • 0,7 dl parmesan, hyvlad
  • 1 tsk citronskal, rivet
  • 2 msk citronsaft
  • 1 msk sherryvinäger
  • 6 msk olivolja
  • 1,25 dl persilja
  • 1,25 dl rostade valnötter
  • 0,75 dl färsk basilika

Gör så här

  1. Koka quinoan lite mer än al dente enligt förpackningen, med salt. Häll av vattnet och häll quinoan i en het kastrull. Täck och ställ åt sidan i 15 minuter, ta sedan av locket och fluffa upp den med en gaffel. Låt kallna.
  2. Skär squashen i ca 3 mm tjocka skivor, några på längden och några på tvären. Lägg squashen i en stor skål, salta med 2 tsk salt och blanda. Ställ åt sidan i ca 15 minuter, skölj noggrant och låt rinna av. Torka på pappersservett.
  3. Vispa riven parmesanost, citronskal, citronsaft och vinäger i en skål. Vispa sedan i oljan droppvis. Smaka av med salt och peppar. Blanda squash, quinoa, persilja, valnötter och basilika i en skål. Häll över dressingen och blanda. Garnera med den hyvlade parmesanosten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept