Zoodles med pinje- och valnötsås

15 m
4
Zoodles med pinje- och valnötsås
Foto: Stephanie Bjelkstam
15 m
4

Du behöver

  • 4 zucchini
  • 1 klyfta vitlök
  • olivolja

Valnötssås

  • 50 g pinjenötter
  • 150 g valnötter
  • 1 klyfta vitlök
  • 25 g pecorinoost
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl mandelmjölk
  • flingsalt och svartpeppar från kvarn

Garnering

  • 25 g pecorinoost
  • 50 g valnötter
  • 50 g pinjenötter
  • basilika

Gör så här

  1. Svarva zucchinin i en grönsakssvarv eller använd potatisskalare för tagliatelle.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Koka upp mjölken. Mixa pinjenötter, valnötter, vitlök, pecorino, olivolja, varm mjölk, salt och peppar i en hushållsmixer.
  3. Snabbfräs zucchini med riven vitlök i lite olivolja. Den ska fortfarande känna krispig.
  4. Blanda valnötssåsen med zucchinin.
  5. Servera med riven pecorino och garnera med pinjenötter, krossade valnötter och basilika.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept