Crème caramel

60 min
4
Créme caramel
Foto: TV4
60 min
4

Du behöver

  • 200 g socker
  • 12 st ägg
  • 1 l mjölk
  • 1 st citron, skal
  • 200 g smält socker

Gör så här

  1. Vispa samman ägg och socker, blanda i mjölk och citronskal.
  2. Häll det varma smälta sockret i en sockerkaksform, se till att hela formen täcks av såsen.
  3. Låt den svalna och häll därefter ner smeten. Ställ i varmt vattenbad i ugnen så att halva formen täcks, ca 180 grader i ca 1 timme.
  4. Se till så att puddingen inte bränns, täck i så fall med smörpapper. Kolla med en sticka om den är klar, stickan ska vara torr.
  5. Ta ut den ur ugnen och låt den svalna innan du vänder upp och ned på den på ett djupt uppläggningsfat. Häll över det smälta sockret från formen vid servering.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept