Tabouleh med omelett

Tabouleh med omelett
Foto: TV4

Serveras med en fetaost- och broccoliomelett, quornfilé och couscous.

Vintips från Zinat
Alkoholfri Sutter Home Fré Red, art nr 1930

Zinat bjöd även på

Mozzarella Caprese


Glass och ananas-chili



Kolla in alla recept och läs mer om

Klockan åtta hos stjärnorna.


Receptet är från tv-programmet Klockan åtta hos stjärnorna och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

30 maj 2011
Visa mer
1h
4

Du behöver

Tabouleh

  • 2,5 dl vatten
  • 150 gr cocktailtomater, tärnade
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 1 st citron, saften
  • 2 msk olivolja
  • 1,5 dl persilja, hackad
  • 0,5 tsk spiskummin

Couscous

  • 1 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 2,5 dl couscous
  • 100 gr oliver
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 st lök
  • 3 st vitlöksklyftor

Omelett

  • 500 gr broccoli
  • 200 g fetaost
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 2 dl creme fraiche
  • 4 st quornfiléer
  • 1 klick smör

Gör så här

  1. Tabouleh
    Blanda kryddorna och de hackade grönsakerna i en stor skål.
  2. Smaksätt med salt och olivolja och citron saft.
  3. Couscous
    Stek hackad lök och vitlök och oliver.
  4. Tillsätt krossade tomater, lite vatten och låt koka upp en liten stund och häll sedan i couscous.
  5. Tag bort kastrullen från plattan, lägg på locket och låt stå några minuter.
  6. Tillsätt lite mer smöer locr och rör om och låt stå ytterligare några minuter.
  7. Rör upp med gaffel, sedan är couscousen färdig.
  8. Omelett
    Stek broccolin mjuk i stekpannan i smör.
  9. Tillsätt och finfördela fetaosten i pannan.
  10. Tillsätt vitlök, crème fraiche och lite kokvatten tills du fått en lagom konsistens.
  11. Servera med quornfiléer tillagade i ugn.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept