Kerman Baghlava

4

Du behöver

  • 4 ägg
  • 50 g margarin
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk rosenvatten
  • 1 msk pistagenötter
  • 1 msk kakao

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ägg, 1 dl socker, bakpulver, och kardemumma och vispa i ca 5 min. Blanda ned margarinet i smeten. Blanda 1/2 tsk saffran i lite vatten. Blanda ned vetemjöl och vispa.
  2. Smörj en form och sätt i ugnen.
  3. Ta 2 msk av smeten och blanda med kakao. Häll resten av smeten i en form. Gör mönster på kakan av
  4. Kakaoblandningen.
  5. Sätt i ugnen ca 20-30 min. Blanda 1 dl socker och 1 dl vatten med honung och låta koka några minuter, blanda i resten av saffranet. Låt kallna och blanda i rosenvatten. Ta kakan ur ugnen, häll på houng och sockerblandningen. Strö över pistagenötter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept