Zarkoe – rysk köttgryta

1 h 30 m
4
Zarkoe – rysk köttgryta
Foto: TV4

Traditionell rysk köttgryta med champinjoner, morötter serveras med bovete och saltgurka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

4 juni 2015
Visa mer
1 h 30 m
4

Du behöver

  • 500 g benfritt nötkött
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 0,5 l rensade champinjoner, i bitar
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 3-4 dl köttbuljong
  • 2 dl gräddfil
  • 2 krm salt och svartpeppar
  • 2 msk finklippt dill och persilja
  • 200 g bovete
  • 8 saltgurkor
  • 4 inlagda rödbetor

Gör så här

  1. Skär köttet i jämna tärningar. Skala och hacka löken. Skiva morot. Bryn kött, morot och svamp i matfett i en stekgryta. Pressa vitlöken och tillsätt den, tomatpurén och ca hälften av buljongen.
  2. Låt grytan sjuda på svag värme under lock ca 50 min eller tills köttet är mört. Rör om då och då. Späd med mer buljong om så behövs. Rör ner gräddfilen. Smaka av och krydda ev med salt och peppar.
  3. Strö över kryddgrönt och servera rätten direkt ur grytan
  4. Bovete
    Koka bovete enligt anvisning på förpackningen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept