Zälls club sandwich

30 m
2 mackor
30 m
2 mackor

Du behöver

  • 6 skivor formfranska
  • 4 skivor bacon
  • 300 g kycklinglårfiléer, skinn- och benfria
  • 1 avokado
  • 1 rödlök
  • 1 tomat
  • 4 salladsblad
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk yellow mustard
  • paprikapulver
  • torkad oregano
  • smör
  • salt och svartpeppar
  • tabasco
  • rödvinsvinäger
  • olivolja

Gör så här

  1. Hetta upp lite olja i en stekpanna. Skiva kycklingbröstet i tunna skivor och krydda med paprikapulver, oregano, salt och svartpeppar. Genomstek skivorna i oljan. Krydda med lite tabasco och några stänk vinäger och häll över allt på ett fat. Låt kycklingarna svalna i den kryddiga stekskyn.
  2. Knaperstek baconskivorna och låt rinna av på hushållspapper. Stek brödskivorna i baconfettet. Lägg på galler så att de inte mjuknar.
  3. Slå en egen majonnäs med en äggula, lite citronsaft, salt och dijon. Vispa konstant och slå droppvis i cirka 1,5 dl olja till en krämig majonnäs eller köp en färdig delikat variant av högsta klass. Blanda majonnäsen med yellow mustard.
  4. Smöra brödskivorna och montera enligt följande; Bottenbröd, smör, majonnäs/mustard, salladsblad, avokado, rödlök, tomat, salt och svartpeppar, bacon, kyckling och mittenbröd. Fortsätt med ytterligare en hel sådan våning och avsluta med toppbrödet. Sätt en träpinne för att hålla allt på plats. Löööjligt läckert.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept