Yuzuglass, karamelliserade mjölkskinn, malt och blommor.

Från Nyhetsmorgon

Joel Lindqvist recept på yuzuglass, karamelliserade mjölkskinn och malt. 


2 augusti 2015
Visa mer

Du behöver

Yuzuglass:

  • 2 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 65 g socker
  • 85 g mjölk
  • 75 g yuzujuice

Yuzugelé:

  • 300 g yuzu
  • 200 g vatten
  • 100 g socker
  • 7 g agar agar

Maltcrumble:

  • 100 g socker
  • 100 g mandelmjöl
  • 60 g vetemjöl
  • 60 g maltmjöl
  • 70 g smör, smält
  • 5 g salt

Mjölkskinn:

  • 80 g mjölk

Gör så här

  1. Yuzuglass: Blötlägg gelatinet. Häll mjölk, grädde och socker i en kastrull och koka upp. Ta av från värmen och tillsätt gelatinet. Häll smeten över äggulorna under omrörning. När det svalnat, tillsätt yuzujuicen och frys smeten i en glassmaskin.
  2. Yuzugelé: Koka upp samtliga ingredienser och låt sätta sig i kylskåp till en fast gelé. Mixa till en slät gelé med stavmixer.
  3. Maltcrumble: Sätt ugnen på 160 grader. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smöret. Baka 20 minuter på 160 grader och sedan 20 minuter på 140 grader. Ta ut och låt svalna.
  4. Mjölkskinn: Stek mjölken i teflonpanna tills den är så torr att man kan ta på den utan att bli fuktig och den har börjat karamellisera. Skrapa upp med stekspade och förvara torrt.
  5. Anrättning : Börja med att spritsa ut tre klickar yuzugelé på tallriken. Skeda på lite maltsmulor. Lägg på en sked yuzuglass. Luta ett karamelliserat mjölkskinn emot glassen och garnera den andra sidan med blommor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept